Modificare nameservere ROTLD

1. Pentru inceput trebuie sa accesati pagina web a RoTLD la adresa www.rotld.ro.

2.  In partea stanga veti gasi in meniu optiunea ” Administrare domenii ” iar sub aceasta, “On Line” . Click pe ” On Line “.

3. In careul ” Nume Domeniu” , introduceti numele domeniului pe care doriti sa-l configurati. In careul ” Parola ” introduceti parola aferenta. (daca nu o cunoasteti, folositi functia de Recuperare Parola). Introduceti codul anti-spam din imaginea alaturata si apasati Continua.

4. Odata logat, apasati ” Nameservers “. In partea de jos veti gasi ” Pentru a Crea/Modifica/Şterge un nameserver pe domeniul părinte numedomeniu.ro (Ex: ns.numedomeniu.ro) vă rugăm să accesaţi formularul. “. Click pe link-ul “Formularul”.

5. Odata ce ati ajuns in aceasta pagina, introduceti ns1 in careul ” Nume Server ” iar  la ” Adresa IP a Server-ului ” adresa IP oferita de furnizorul de web hosting, dupa care apasati “Creeaza Nameserver”. Introduceti din nou in careul ” Nume Server ” de data aceasta ns2 iar la ” Adresa IP a Server-ului ” adresa aferenta pentru al doilea server DNS oferit de compania de web hosting. La sfarsit, apasati din nou “Creeaza Nameserver”.

6. Apasati din nou Nameservers (in meniul de sus) dupa care in primul careu de sus introduceti ns1.numedomeniu.ro iar in a doua ns2.numedomeniu.ro (evident inlocuiti numedomeniu.ro cu domeniul dumneavoastra). In final apasati “Actualizeaza”.

7. Pentru a verifica daca setarile au fost aplicate, click din nou pe link-ul continut de cuvantul formularul, amplasta in subsolul paginii. Careurile Nameservers si Adresa IP trebuie sa fie de culoare roz.

8. Apasati Iesire (in meniul de sus) pentru a va deloga.

Daca setarile au fost realizate corect, in maxim 24 ore veti avea domeniul perfect functional din orice punct al Internetului.

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]